LA UCI ATORGA LA MÀXIMA PUNTUACIÓ PER A LA VOLTA CICLISTA A CATALUNYA MASCULINA I FEMENINA

25 de juliol 2024 - 11:00 [GMT + 2]

La Unió Ciclista Internacional ha qualificat amb la màxima puntuació possible l’organització de la 103ª edició de la Volta Ciclista a Catalunya i la 1ª edició de la prova femenina de la Volta.

L’informe final que la UCI envia a les organitzacions de les proves que conformen el calendari internacional, on s’avaluen diversos aspectes com la capacitat organitzativa, la seguretat de la prova, la producció televisiva, el recorregut, els allotjaments dels equips o la participació ciutadana durant les etapes, han estat avaluats amb la màxima puntuació possible per les dues proves que organitza l’entitat.

Un reconeixement que posa en valor la professionalitat i qualitat de la tercera prova més antiga del món per etapes, després del Tour de França i el Giro d’Itàlia i que es fa extensiva també, a la primera edició de la prova femenina de la Volta Ciclista a Catalunya, que va celebrar el passat mes de juny la seva primera edició.

La UCI ha tingut en compte aspectes tant importants com la seguretat durant les etapes, gràcies a la col·locació d’elements de senyalització visual per als ciclistes i les ciclistes durant el recorregut, així com el comboi de més de 50 motos dels cossos de seguretat (Mossos d’Esquadra) que van vetllar pel bon funcionament de les proves.

Altres aspectes que ha lloat ha estat el seu recorregut. En la prova masculina un total de set etapes que han permès ensenyar al món el territori català, amb un recorregut exigent i muntanyós que es va poder seguir a 190 països de tot el món, gràcies a una producció televisiva que va comptar amb tres càmeres en moto, un helicòpter i tres càmeres fixes a l’arribada.

Una logística hotelera que va facilitar la comoditat dels participants, aportant establiments de qualitat i proximitat al punt de sortida o arribada de les etapes i un públic entregat que es va bolcar amb la prova, i no va perdre l’oportunitat de sortir a animar els millors ciclistes del món, han fet que la Volta sigui mereixedora d’aquesta qualificació. En la prova femenina, tres etapes espectaculars i variades amb final a Barcelona i una producció televisiva en directe per TV3 i RTVE Play. La UCI ha lloat especialment el nivell qualitatiu de la prova femenina, destacant que el nivell organitzatiu dut a terme va ser el mateix que en la prova masculina, fent que el resultat organitzatiu final fos excel·lent. Així mateix han volgut alabar la informació proporcionada abans de la prova, juntament amb la seguretat i la cobertura mèdica, que van fer que fos un esdeveniment de primera classe.

Uns informes que són un orgull per l’entitat i que posen en valor la feina feta gràcies a l’ajuda de tots els actors implicats: Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física, Diputacions, Ajuntaments que són seus de sortides i arribades, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Mossos d’Esquadra i Servei Català de Trànsit, voluntaris i personal d’organització, entre molts d’altres.

© MLB

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya