La prova femenina de la Volta a Catalunya confirma les seves dates per a l'edició 2025: Del 6 al 8 de juny del 2025

4 d’octubre 2024 - 10:09 [GMT + 2]

La segona edició de la prova femenina de la Volta Ciclista a Catalunya ja té dates per al 2025. D’ aquesta manera del 6 al 8 de juny tornarem a viure tres dies de ciclisme femení de primer nivell a casa nostra. La Unió Ciclista Internacional (UCI) ha confirmat el calendari de proves internacionals per al 2025, on inclou la prova catalana dins de la categoria UCI 2.1.

Després de quatre edicions de celebració de l’anomenada Revolta, prova femenina d’un dia que es disputava des del 2018, aquest 2024 es feia un pas endavant amb la celebració de la primera edició per etapes de la prova femenina de la Volta Ciclista a Catalunya.

Una primera edició estel·lar que va comptar amb la participació de set equips UCI Women’s World Tour i que va tenir com a guanyadora una llegenda del ciclisme femení, la ciclista neerlandesa Marianne Vos, triple campiona mundial i considerada per molts la millor ciclista de la història. Van completar el pòdium la seva companya d’equip Riejanne Markus (Team Visma- Lease Bike) i la noruega Katrine Aalerud (Uno-X Mobility).

Tres jornades en les que vam poder veure grans etapes com l’etapa inaugural amb sortida i arribada a Manresa, que ens va fer descobrir àrees desconegudes de les comarques centrals. Una segona etapa amb una arribada en altura a la Molina, on l’alta muntanya va ser la gran protagonista de la jornada, i una etapa final entre Molins de Rei i Barcelona on vam veure un esprint final d’infart a l’Avinguda Maria Cristina de la capital catalana, amb triomf de la neozelandesa del AG Insurance Ally Wollaston.

Així doncs entre el 6 i el 8 de juny tornarem a gaudir del millor ciclisme femení per les nostres carreteres, en una segona edició que ja treballa el seu recorregut per tal d’atraure l’interès dels millors equips i ciclistes del món.  

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya