Les curses ciclistes de la Festa Major de Sants omplen els carrers amb una matinal esportiva

1 de setembre 2024 - 14:44 [GMT + 2]

El barri de Sants ha viscut aquest matí una jornada on el ciclisme ha estat el gran protagonista. Les curses de la Festa Major de Sants, organitzades per la  Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva han celebrat una nova edició amb un gran èxit de participació, que ha reunit 220 participants.

Des de les 10h i fins a les 14.30h han anat desenvolupant-se fins a quatre curses diferents: el 47è Trofeu Quirze Martí (categoria Cadets), el 77è Trofeu Enric Armengol (categoria Júniors), la 2ª edició de la Cursa Ciclista Femenina i el 46è Trofeu Antonio Andrés Sancho (categoria elits). Una jornada ennuvolada amb estones de pluja que ha congregat un nombrós públic, que no ha perdut l’oportunitat d’animar als corredors i corredores. Els participants han anat realitzant el recorregut d’ 1 quilòmetre de distància al llarg del Carrer de Sants, entre els carrers Moianès i Olzinelles.

La primera de les curses que s’ha celebrat ha sigut el Trofeu Quirze Martí. Una prova que ha celebrat la seva 47ª edició amb un total de 75 participants. El vencedor ha sigut Joel Oller (Purito-Tadesan-Nuria), mentre que Aitor Martínez (Sant Boi Autovivo) ha entrat en segona posició, i Hugo Marrase (Baix Ebre) ha completat el pòdium en 3ª posició. En categoria infantil el guanyador ha sigut Nil Jin Aparicio (Olot Purito-Tadesan-Nuria) i la guanyadora Valeria Pinyol (Escola Ciclisme Isaac Gálvez). També s’ha lliurat el premi al millor equip, que ha sigut el Purito-Tadesan-Nuria.

Posteriorment ha sigut el torn del 77è Trofeu Enric Armengol que ha guanyat Gerard Mora (Tot Net Terrassa). La segona posició ha sigut per Sergio Gámez (KH7) i la tercera per Iñaki Ramos (KH7). El millor equip classificat ha sigut el KH7.

La 2ª edició de la cursa femenina que s’estrenava tot just fa un any ha comptat amb més de 50 ciclistes disposades a donar-ho tot. El pòdium ha estat format per Laura Rodríguez (UPV) en 1ª posició, seguida de Maria Banlles (UPV) i Anna Albalat (Andona). La 1ª classificada en categoria Júnior ha sigut Ainara Inarejos (VGT), en cadet Adriana Vargas (Baix Ter) s’ha emportat la victòria mentre que en categoria Màster 30, la millor classificada ha sigut Jenny Torreguitar (Baix Ter) i en Màster 40 Úrsula Ospina (Ratpenat). El millor equip ha sigut l’UPV (Universitat Politècnica de València), mentre que en la categoria Júnior – Cadet la victòria ha sigut pel Baix Ter, i en Màster pel St. Grau Cycling Costa Brava.

Finalment la jornada ciclista ha acabat amb el 46è Trofeu Antonio Andrés Sancho que ha tingut com a guanyadors a Oriol Escolano (GR Bikes) en primera posició, seguit de Joel Díaz (Team MP) i Axier Casado (Team MP), en segona i tercera posició respectivament. La victòria en la categoria Sub23 ha sigut per Joel Díaz (Team MP), mentre que en Màster 30 s’ha imposat Oriol Escolano (GR Bikes), en Màster 40 Josep Oriola (RCB Motor Begues Club Cilcista), i l’equip més ben posicionat ha sigut el Team MP.

Com cada any s’ha viscut una gran jornada ciclista que ha fet gaudir a tots els assistents de l’esport de base, i que ha congregat nombroses autoritats locals i entitats veïnals. Prèviament, i en el mateix circuit també s’han disputat les curses d’atletisme amb una magnífica participació.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya