Lleida retorna a la Volta onze anys després amb una arribada d’etapa

3 de gener 2024 - 11:30 [GMT + 1]

La ciutat de Lleida és una de les poblacions històriques amb més presències a la Volta i completa les poblacions de sortida i arribada de la propera edició

La ciutat de Lleida torna a la Volta Ciclista a Catalunya aquest 2024, i ho farà per la porta gran. La capital de Segrià acollirà una de les arribades d’etapa de la 103a edició de la cursa ciclista catalana, que es disputarà entre els pròxims 18 i 24 de març, onze anys després de la seva darrera aparició en el recorregut.

Lleida ha estat una de les ciutats més visitades en la història de la Volta a Catalunya. Present en el recorregut de la Volta des de la seva primera edició (1911), la ciutat de Lleida ha acollit una sortida o arribada de la cursa catalana fins a 73 ocasions, sent protagonista en quaranta-una edicions. Fins i tot, en les edicions de 1973 i 1988 de la Volta a Catalunya, Lleida va acollir el final de la competició, en edicions guanyades per ‘Txomin’ Perurena i Miguel Indurain.

Amb tot, la darrera vegada que Lleida va prendre part del recorregut de la Volta va ser l’any 2013, quan va rebre la meta d’una etapa sortida des de Rialp en què es va imposar a l’esprint el canadenc François Parisien. Onze anys després d’aquest darrer precedent, Lleida tornarà a viure els millors ciclistes del món en els seus carrers el pròxim 2024, sent un dels grans escenaris de la 103a edició de la cursa ciclista catalana amb una final d’etapa.

Grans noms de la història del ciclisme com Mario Cipollini (1995, 1996), Laurent Jalabert (1992, 1994), Maurizio Fondriest (1987) o Miquel Poblet (1960) han guanyat una etapa de la Volta a Lleida, entre les quaranta ocasions en què la ciutat ha acollit una meta.

Lleida, amb 140.080 habitants, és la sisena ciutat més poblada de Catalunya i la seva capital interior, considerada un potent epicentre comercial, de serveis, educatiu, cultural, econòmic i sanitari. Amb un important patrimoni, Lleida s’identifica de forma especial amb el conjunt monumental de la Seu Vella i el seu recinte emmurallat. Una singular catedral construïda sobre un turó des d'on s'albira, no només la ciutat, sinó també gran part de la comarca del Segrià i de la plana de Lleida, que seran de nou grans protagonistes d’un dels grans esdeveniments de l’esport català.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Lleida, Jackson Quiñónez ha afirmat que "Que la Volta Ciclista a Catalunya torni a fer parada a Lleida és una gran notícia per la nostra ciutat i territori. Sabem que és un esdeveniment  esportiu de primer nivell que mostrarà a tot el món el que Lleida pot oferir. A la nostra ciutat hi ha una gran tradició ciclista i això fa que sigui un escenari ideal per la Volta. El recorregut per la ciutat garanteix resultats espectaculars que permetran que les aficionades i els aficionats al ciclisme tinguin l’oportunitat de gaudir del seu esport de referència en el nivell d’elit. L'impacte econòmic de la Volta Ciclista a Catalunya, contribuirà a promocionar Lleida com a destinació turística i a consolidar-la com a punt clau en esdeveniments esportius”.

El regidor Quiñónez ha afegit “l’agraïment a l’organització de la Volta per l'esforç per poder tornar a  comptar novament amb Lleida”. 

“El retorn a Lleida és una de les grans notícies de la pròxima edició de la Volta a Catalunya. Que un escenari amb un paper tan destacat en la llarga història de la nostra cursa sigui de nou protagonista és un dels grans al·licients per una edició 2024 per la qual estem molt il·lusionats”, ha afirmat Rubèn Peris, president de la Volta Ciclista a Catalunya.

La confirmació d’una meta a Lleida és la darrera peça dels anuncis de les seus de la 103a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que entre els pròxims 18 i 24 de març de 2024 tornarà a portar els millors ciclistes del món. Ho farà amb un recorregut ple de novetats durant la seva setmana de competició amb sortida des de Sant Feliu de Guíxols i arribada a Barcelona.

Consolidada en el calendari de l’UCI World Tour, Volta a Catalunya comptarà un any més amb la presència dels 18 millors equips ciclistes del món i assegura una important difusió mediàtica internacional. La Volta i la seva arribada a Lleida tindran una projecció d’abast mundial gràcies a la difusió d’un esdeveniment que en la seva darrera edició va tenir cobertura per televisió fins a 190 països i els cinc continents, a través de 33 difusors internacionals.

Els millors ciclistes del món tornaran a ser a Catalunya en una de les curses amb més història del calendari mundial buscant prendre el relleu del darrer vencedor, l’eslovè Primoz Roglic.

Foto:  Laurent Jalabert, vencedor a Lleida l’any 1994 

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya