Foment del Treball i La Volta Ciclista a Catalunya sumen esforços per una Volta 2024 d’altura

10 de gener 2024 - 10:18 [GMT + 1]

Les activitats de la Volta se centren en fomentar el ciclisme a través d’una prova UCI World Tour (màxima categoria del ciclisme professional), permetent així, comptar amb els millors equips i ciclistes del món. El gran nombre d’aficionats i la visibilitat del territori català, que es mostra en directe a tot el món en més de 190 països, en són els grans protagonistes. La patronal catalana es compromet a col·laborar amb La Volta, per millorar la competitivitat del sector esportiu català i la recerca contínua de sinergies amb el món empresarial.

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, i el president de La Volta Ciclista a Catalunya, Rubèn Peris Latorre, han signat avui un acord de col·laboració entre les dues entitats per contribuir plegades al creixement i dinamisme de La Volta 2024. Els millors ciclistes del món competiran un any més per les carreteres catalanes en aquesta 103a edició, que es disputarà entre els dies 18 i 24 de març de 2024, i que preveu tornar a ser de les més dures de la història, amb tres arribades en altura, seus inèdites i retorns esperats.

Sánchez Llibre ha defensat els beneficis d’albergar grans esdeveniments  esportius com La Volta que ens promocionen mundialment: “Des de Foment del Treball seguirem contribuint en la consolidació de Catalunya com a punt neuràlgic per a la celebració de grans esdeveniments mundials com La Volta, que repercuteixen en un impacte econòmic i social positiu pel país tant a curt com a llarg termini”.  

Per la seva part, Rubèn Peris ha destacat els elevats beneficis que podrien trobar les empreses en un esdeveniment de primer nivell com la Volta; “La Volta és un aparador magnífic tant per empreses nacionals com per aquelles amb projecció internacional. Té una cobertura televisiva que assegura l’emissió televisiva de la prova amb una difusió a 190 països i els 5 continents, gràcies a 33 difusors internacionals. Així que les empreses poden trobar múltiples oportunitats de vinculació amb la prova”.  

La indústria de l’esport és essencial a Catalunya per la seva aportació al PIB, a l’ocupació, i per la projecció internacional de la marca Barcelona i Catalunya que genera. Amb aquest acord, Foment es compromet a col·laborar amb La Volta i millorar així la competitivitat del sector esportiu català i la recerca contínua de sinergies amb el món empresarial. “La col·laboració publicoprivada sempre ha estat un èxit a Catalunya, forma part de la nostra cultura política i empresarial, mostra d’aquesta fórmula d’èxit van ser els Jocs Olímpics de 1992”, ha recordat el president de Foment.  

Les activitats de la Volta se centren en fomentar el ciclisme a través d’una prova UCI World Tour (màxima categoria del ciclisme professional), que asseguren la presència dels millors equips i ciclistes del món. La prova té una cobertura televisiva diària, arribant a més de 190 països de tot el món.   La històrica prova catalana comptarà amb set etapes plenes de novetats. Amb sortida des de Sant Feliu de Guíxols, la Volta visitarà gran part del territori català (Mataró, FGC Vallter, Sant Joan de les Abadesses, FGC Port Ainé, Sort, Lleida, Altafulla, Viladecans, Berga, Queralt), i finalitzarà a Barcelona.

Esdeveniments com La Volta, amb una gran capil·laritat gràcies al seu impacte positiu sobre diversos sectors econòmics com el del turisme i serveis, el comerç o l’esportiu, entre d’altres; suposen una oportunitat única per a la generació de llocs de treball, l’atracció de talent, i l’avenç cap a un turisme de major valor afegit pel territori.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya