Facebook
Twitter
última hora
Simon Yates (Michelton-Scott) guanya a Montjuïc i Alejandro Valverde (Movistar) s'emporta la seva tercera Volta a Catalunya
Notícia
29.06.2018
Sant Feliu de Guíxols tindrà una arribada i una sortida d'etapa de la “Volta” 2019
  •   El municipi de la Costa Brava torna a ser protagonista de la "Volta" 25 anys després

Sant Feliu de Guíxols serà l'escenari d'una arribada i d'una sortida de la Volta Ciclista a Catalunya, un quart de segle després de la darrera ocasió. El municipi de la Costa Brava serà protagonista en la 99a edició de la ronda catalana, que tindrà lloc del 25 al 31 de març de 2019.

La 99a edició de la Volta Ciclista a Catalunya comença a agafar forma, i l'organització de la cursa ha anunciat avui que Sant Feliu de Guíxols serà arribada i sortida d'una etapa de la cursa i podrà gaudir en directe dels millors equips i ciclistes del món.

L'última vegada que Sant Feliu de Guíxols va allotjar una etapa de la "Volta" va ser el 1994, amb una contrarellotge individual que va guanyar el basc Aitor Garmendia (Banesto), en una edició que va coronar com a guanyador de la cursa l'italià Claudio Chiapucci (Carrera).

La "Volta" és una excel·lent plataforma per a la promoció turística i esportiva de qualsevol municipi català, tan a nivell estatal, amb un repercussió mediàtica superior als 20 milions d'euros en mitjans de comunicació a l'Estat, com internacional, amb una difusió televisiva que arriba a 190 països del món. L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols és conscient del potencial turístic d'aquesta prova esportiva i per això en fa l'aposta, tal com ha reconegut el regidor de Turisme, Salvador Calabuig. Només a Europa i gràcies a Eurosport, la passada edició de la "Volta" va tenir una audiència superior als 15 milions de telespectadors, la més gran de la seva història.

""Estem il.lusionats amb la Volta, Sant Feliu de Guíxols de sempre ha tingut una forta relació amb el ciclisme, sempre ha estimat aquest esport, i farem que la ciutat es faci seva la cursa, animant tothom a gaudir de l'espectacle ciclista el proper març. L'Ajuntament hi posarà tot l'esforç per tal que sigui un èxit rotund", ha comentat l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas.

"Tornar a Sant Feliu de Guíxols 25 anys després és una gran notícia per a tots. La "Volta" ofereix un espectacle esportiu de primer ordre mundial i a més ajudarà a promocionar la ciutat com a destí turístic gràcies a la seva difusió internacional", ha comentat el president de la "Volta", Rubèn Peris.

Fins a 18 vegades la "Volta" ha estat present a Sant Feliu de Guíxols durant la seva centenària història, amb victòries de corredors com Laurent Jalabert (1992), o de Jacques Anquetil (1966), en una contrarellotge amb sortida a Sant Feliu de Guíxols que va finalitzar a Lloret.

La 99a edició de la Volta Ciclista a Catalunya es disputarà del 25 al 31 de març de 2019, essent una de les proves per etapes més importants del món, englobada dins del calendari UCI World Tour, la màxima divisió del ciclisme.

 Fotografia: (De esq a dreta). Salvador Calabuig, regidor de Turisme, Rubèn Peris, president de la "Volta", Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols, David Oliveras, regidor d'Esports.

Aquesta web utilitza cookies propies i de tercers per millorar la teva experiència de navegació.