Facebook
Twitter
última hora
Simon Yates (Michelton-Scott) guanya a Montjuïc i Alejandro Valverde (Movistar) s'emporta la seva tercera Volta a Catalunya
Notícia
08.05.2018
La Volta Ciclista a Catalunya més global i potent en els 107 anys d’història de la cursa
  • La "Volta" va tenir cobertura televisiva a 190 països del món
  • L'impacte econòmic en mitjans estatals va ser superior als 20 milions d'euros
  • La cursa catalana es consolida com un esdeveniment global i atractiu per a patrocinadors

Un mes després de la finalització de la 98a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, amb victòria per Alejandro Valverde (Movistar Team), es poden extreure conclusions que posen de manifest la consolidació de la "Volta" com un esdeveniment global i d'un potencial mediàtic d'enorme magnitud.

Per primer cop a la centenària història de la cursa, la "Volta" va tenir cobertura televisiva a 190 països del món, i emissió en directe als cinc continents, gràcies a la cobertura de 30 difusors televisius globals com Eurosport, Claro Sports, NBC Sports o Fox Sports, entre molts d'altres.


Entre les dades a destacar, cal posar en valor que durant la setmana de competició del 19 al 25 de març, la Volta va tenir més de 40 hores de televisió en directe als canals d'Eurosport (amb difusió a 54 països) amb un reach de 15,4 milions de telespectadors únics.

A més, la "Volta" també es va poder seguir en directe per Esport3 (Catalunya), Eitb (País Basc) i TDP (resta de l'Estat), amb un pic d'audiència a TDP de 300.000 espectadors en la sisena etapa amb final a Torrefarrera.

Amb un total de 132 periodistes i fotògrafs acreditats durant la cursa, la Volta Ciclista a Catalunya va tenir un impacte econòmic en mitjans de comunicació estatals de més de 20 milions d'Euros (segons l'Agència Kantarmedia) i va generar més de 3.400 notícies en televisió, ràdio, premsa escrita i premsa online.

Cal destacar que des de 2017 els drets televisius i comercials de la cursa els gestiona A.S.O, organitzadora i propietària de les curses ciclistes més importants del món, com el Tour de França, la Vuelta a España o les clàssiques París-Roubaix o Liège-Bastogne-Liège, entre moltes altres.

"La "Volta" segueix creixent de forma exponencial i és una magnífica finestra al món de Catalunya i de tot el seu potencial com a destí turístic esportiu. No només vam poder veure un gran espectacle esportiu per les carreteres catalanes, sinó que també hem vist un salt qualitatiu a nivell mediàtic i de difusió de la prova. L'acord amb A.S.O ha estat clau per atraure nous patrocinadors a la cursa i encara ho serà més en el futur", ha declarat Rubèn Peris, president i director general de la Volta Ciclista a Catalunya.

A nivell digital, la "Volta" es situa al voltant dels 50.000 seguidors en les seves xarxes socials oficials, on va aconseguir més de 165.000 reproduccions de vídeos durant la cursa, i un total de 1.330.000 pàgines vistes a la web www.voltacatalunya.cat

Altres dades rellevants que deixa la "Volta" a nivell organitzatiu són les més de 800 persones que mou la caravana de la cursa durant els set dies de competició (entre ciclistes, equips, staff, premsa...) que acumulen més de 5.000 pernoctacions hoteleres durant la setmana de la "Volta". Un impacte econòmic directe sobre el territori que posa en relleu la voluntat de nombrosos municipis per allotjar sortides i arribades de la cursa.

Fruit d'aquestes dades, l'organització de la cursa ja té molt avançat el recorregut de la 99a edició de la "Volta", i ja està treballant en l'edició de 2020, que serà molt especial per arribar a la fita de les 100 edicions.

Ubicada dins del calendari UCI World Tour, la màxima divisió del ciclisme mundial, la "Volta" reuneix any rere any els millors ciclistes i equips del món durant la última setmana de març. Alejandro Valverde, del Movistar Team, ha estat el darrer guanyador i va inscriure per tercer cop el seu nom en un palmarès on hi figuren corredor mítics com Miguel Indurain, Eddy Merckx, Jacques Anquetil, o Mariano Cañardo.

Aquesta web utilitza cookies propies i de tercers per millorar la teva experiència de navegació.