Facebook
Twitter
última hora
Simon Yates (Michelton-Scott) guanya a Montjuïc i Alejandro Valverde (Movistar) s'emporta la seva tercera Volta a Catalunya
Notícia
10.01.2018
Neix la primera prova femenina dins de la “Volta”
  • La Volta Ciclista a Catalunya crea una nova prova femenina dins del circuit clàssic barceloní de Montjuïc

La Volta Ciclista a Catalunya tindrà una prova femenina en l'últim dia de competició de la cursa, el proper 25 de març, al circuit clàssic de Montjuïc. L'organització de la cursa vol donar un impuls al ciclisme femení i crearà aquesta prova que neix amb l'objectiu de consolidar-se amb el pas del anys.

La 98ena edició de la Volta Ciclista a Catalunya presenta com una de les grans novetats la creació d'aquesta prova femenina que es realitzarà pel circuit clàssic de Montjuïc el dia 25 de març, durant l'etapa amb inici i final a Barcelona de la "Volta", l'última jornada de competició.

El projecte, que encara està en una fase inicial, compta amb el ple suport de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament de Barcelona, i neix com ja han fet recentment les proves femenines del Tour de de França amb "La Course" (4 edicions disputades) o La Vuelta amb la "Madrid Challenge" (3 edicions).

En les properes setmanes es desvetllarà més informació sobre la prova, els equips i les primeres participants que hi prendran part, tot i que ja es pot avançar que es disputarà realitzant diverses voltes pel circuit clàssic de Montjuïc, amb pujada per la Font del Gat.

En el circuit urbà de Montjuïc s'han disputat al llarg de la història mítiques proves d'automobilisme, motociclisme i ciclisme, i la "Volta" vol aprofitar aquest component històric i l'impuls del ciclisme femení per tal fer néixer una nova prova ciclista.

"Volem apostar per l'esport femení i amb aquesta nova prova els equips femenins tindran un repte important on destacar dins de la Volta Ciclista a Catalunya. Esperem veure un bon espectacle en aquesta primera edició i que creixi amb el pas dels anys", ha declarat Rubèn Peris, director general de la "Volta".

La "Volta" 2018, prova UCI World Tour amb els millors equips i ciclistes del món, es disputarà del 19 al 25 de marça amb sortida a Calella i arribada a Barcelona. Les fèmines prendran part d'aquest nova cursa el darrer dia de competició amb l'arribada a meta abans de que finalitzi la última etapa de la Volta Ciclista a Catalunya.

Mentre els participants de la "Volta" rodin per la província de Barcleona, les fèmines participaran en la seva cursa amb diverses voltes al circuit de Montjuïc, amb presència de públic garantida per aquesta primera edició.

La Volta Ciclista a Catalunya dóna un nou pas endavant amb la creació d'aquest prova i aprofitarà tota la seva estructura i dimensió mediàtica per tal de donar la màxima difusió a l'esdeveniment.

Foto: Els ciclistes de la Volta, en la darrera etapa de l'edició de 2017, al circuit de Montjuïc, on es disputarà la primera edició de la prova femenina de la Volta (Arxiu Volta).

Aquesta web utilitza cookies propies i de tercers per millorar la teva experiència de navegació.