Facebook
Twitter
última hora
Simon Yates (Michelton-Scott) guanya a Montjuïc i Alejandro Valverde (Movistar) s'emporta la seva tercera Volta a Catalunya
Notícia
15.12.2017
La "Volta" 2018 tindrà arribada i sortida d’etapa a Vielha e Mijaran a la Vall d’Aran
La Vall d'Aran viurà dues etapes de la 98ena edició de la "Volta" Ciclista a Catalunya 2018. Es tracta de l'arribada de la cinquena etapa i la sortida, l'endemà, de la sisena etapa, que tindran lloc a Vielha e Mijaran.

La 98ena edició de la "Volta" Ciclista a Catalunya es disputarà del 19 al 25 de març de 2018. L'inici de la Volta serà una vegada més a Calella el dia 19 de març i conclourà als carrers de Barcelona el dia 25 de març.

La "Volta" forma part del Calendari UCI World Tour, que agrupa les curses de màxim nivell del ciclisme en ruta de carretera, amb la participació dels 18 equips UCI World Tour (Màxima Divisió del Ciclisme internacional) i la participació d'equips Professional Continental convidats per l'organització.

La relació de la "Volta" Ciclista a Catalunya amb la Vall d'Aran ve de lluny, es remunta al 9 de maig de l'any 1940 quan es va disputar l'etapa Lleida-Vielha que va guanyar el ciclista de Luxemburg, Christophe Didier. L'endemà, l'etapa va tenir la sortida a Vielha i l'arribada a La Seu d'Urgell, amb la victòria del corredor belga Louis Van Espenhout. Fins a onze vegades la Volta Ciclista a Catalunya ha tingut com a protagonista La Valll d'Aran, l'últim cop, l'any 1993 amb l'etapa contra rellotge Individual Les-Vielha, que va guanyar l'especialista italià Maurizio Fondriest.

En les dues etapes de la "Volta" Ciclista a Catalunya 2018 de la Valll d'Aran hi col·laboren el Conselh Generau d'Aran i l'Ajuntament de Vielha e Mijaran.

El vicesindic d'Aran, Luís Carlos Medina, ha comentat que serà una bona ocasió per tornar a veure a la Valll d'Aran els millors corredors del panorama internacional, que ja vàrem tenir ocasió de veure a l'etapa del Tour de França del 10 de juliol de l'any 2016 amb sortida des de la Valll d'Aran.

Medina, també s'ha referit al fet que amb l'arribada i sortida d'etapa de la "Volta" 2018 a la Vall d'Aran, es referma l'aposta del Govèrn d'Aran per vincular-se a grans esdeveniments esportius i sobretot al ciclisme, que compta amb un gran nombre d'aficionats a la Vall d'Aran i amb una oferta única a tot el Pirineu de rutes de cicloturisme i de BTT amb més de 400 Km de rutes homologades i accesibles per a tots els nivells .

Per la seva banda, Juan Antonio Serrano, alcalde de Vielha e Mijaran ha manifestat que "l'arribada d'esdeveniments tan importants al nostre territori com la "Volta" Ciclista a Catalunya, suposen diversos beneficis pel municipi, ja que tant l'organització com els participants pernocten i consumeixen els serveis de Vielha e Mijaran.

A més, Serrano ha assenyalat que normalment el mes de març acostuma a ser un mes una mica més fluix pel turisme, i per tant la recepció de la Volta a Catalunya suposarà un gran impuls econòmic pel territori.

Finalment, Rubèn Peris, director general de la "Volta" Ciclista a Catalunya ha destacat que "tornar a la Vall d'Aran i a Vielha després de tants anys és una excel·lent notícia per la "Volta", ja que podrem gaudir d'un gran espectacle amb els millors ciclistes i equips del món en un territori on es respira ciclisme i que és tot un referent pel aficionats de la bicicleta".

Fotografia: Miguel Indurain, en la darrera ocasió que la "Volta" va visitar la Vall d'Aran i Vielha, una contrarrellotge l'any 1993 entre Les i Vielha. (Arxiu "Volta").

Aquesta web utilitza cookies propies i de tercers per millorar la teva experiència de navegació.