Facebook
Twitter
última hora
Simon Yates (Michelton-Scott) guanya a Montjuïc i Alejandro Valverde (Movistar) s'emporta la seva tercera Volta a Catalunya
Notícia
26.03.2010
Davide Malacarne (Quick Step) guanya la cinquena etapa. Joaquim Rodríguez (Katusha) segueix sent líder
La darrera etapa de muntanya de la “Volta” Ciclista a Catalunya, que ha unit Ascó i Cabacés, ha consolidat el lideratge de Joquim Rodríguez. El corredor de Parets del Vallès en tindrà prou a superar demà la muntanya olímpica de Montjuic per coronar-se com a guanyador de la “Volta”. L’etapa d’avui, sinuosa, amb cap recta superior a cent metres, terreny trencacames, era ideal per als paranys preparats per als homes importants. Però la jornada ha estat marcada per l’escapada de 4 ciclistes: Davide Malacarne (Quick Step), Javier Ramírez (Andalucía-CajaSur), Sergio De Lis (Euskaltel-Euskadi) i Gustavo Veloso (Xacobeo Galicia). D'entre els escapats, que han arribat a tenir una diferència de deu minuts i mig, l’home més fort ha estat l’italià del Quick Step, Davide Malacarne, que s’ha coronat en solitari a les rampes de Cabacés. Aquest corredor de 22 anys que va ser campió del Món Júnior de Ciclocross el 2005, manifestava una vegada acabada la jornada que “l’etapa ha estat molt complicada i que l’única manera d’optar a la victòria era atacar els companys d'escapada”.

Per darrere, entre els favorits, Luis León Sánchez, del Caisse d’Epargne, arrencava en el descens de l’Alt de la Figuera tractant de reduir els 48 segons que el separaven de la victòria. El corredor de Mula ha rodat amb potència, però per darrere, tant Xavier Tondo com Joaquim Rodríguez, col·laboraven amb força per neutralitzar l’escapada de Luisle, que finalment només ha pogut esgarrapar 3 segons als seus rivals.

Demà, penúltima etapa entre El Vendrell y Barcelona amb final al circuit de Montjuic.

La valoració de Joaquim Rodríguez (Team Katusha): "Tinc la Volta bastant ben encarada"

En declaracions a la premsa a la mateixa línia d'arribada, el líder de la prova, Joaquim Rodríguez, manifestava que l’etapa s’havia fet menys dura del que ell inicialment imaginava i reconeixia que ja té la “Volta” bastant ben encarada. L’atac de Luis León l'ha espantat “perquè és un home molt perillós si el deixes uns metres per davant i en aquell instant jo he passat un moment de crisi. Finalment m’he recuperat i, gràcies a la feina de l’equip, he pogut salvar el dia”.

Aquesta web utilitza cookies propies i de tercers per millorar la teva experiència de navegació.