Facebook
Twitter
última hora
Simon Yates (Michelton-Scott) guanya a Montjuïc i Alejandro Valverde (Movistar) s'emporta la seva tercera Volta a Catalunya
Notícia
24.03.2010
Xavier Tondo (Cervélo Test Team) guanya la tercera etapa, amb arribada a la Seu d'Urgell
La primera de les jornades de muntanya de la "Volta", amb sortida a la Vall d’en Bas i arribada a la Seu d’Urgell, ha col·locat el català Joaquim Rodríguez, del Katusha, nou líder de la ronda catalana.

Una escapada de 14 corredors ha marcat l'inici de l'etapa, arribant a tenir una màxima diferència de 3'18". A la base del Pedraforca, l'equip Katusha ha començat a treballar pujant el port a un ritme molt fort i reduint la diferència amb l'escapada ràpidament. A la base del port de Josa de Cadí s'ha anul·lat l'escapada.

Rodríguez s’ha escapat als darrers quilòmetres de l’Alt de la Josa del Cadí juntament amb Xavier Tondo, del Cervélo. Els dos han coronat amb poc més de 10” respecte al grup principal, diferència que ha anat augmentant fins als quasi dos minuts a vint kilòmetres del final. Els dos ciclistes catalans han rodat ben compenetrats mentre el grup perseguidor s’anava refent després de coronar els colls del Cadí. En aquells moments Rodríguez ja era líder virtual. A falta de deu kilòmetres i, amb el grup reduint l’avantatge a quasi un minut, ha saltat el murcià del Casse d’Epargne, Luis León Sánchez. A l’arribada de la Seu, el líder virtual no ha disputat l’esprint permetent Tondo guanyar la seva primera etapa a la "Volta". Des que el difunt Isaac Gálvez guanyà a Barcelona el 2004, cap català havia aconseguit una victòria d’etapa a la ronda catalana.

Rodríguez es situa líder amb 10” d’avantatge respecte a Tondo i 48” respecte a Luisle Sánchez. El quart classificat, Nicolas Roche, ja és a 1’20”. Sembla que les tres places del podi ja estan ben definides a no ser que hi hagi sorpreses o grans defalliments.

Demà la quarta etapa, amb sortida a Oliana i arribada a Ascó “La vostra energia”, de 209,7 kms.

 

La valoració de Xavier Tondo (Cervélo Test Team): "Això d'avui ha estat un somni fet realitat"

A l’arribada de la Seu, Xavi Tondo ha explicat que guanyar aquesta etapa “ha estat un somni fet realitat" i que, juntament amb Rodríguez, ha pensat que era el moment de fer grans diferències malgrat la pressió que imposava el Radio Shack. Joaquim Rodríguez ha explicat que “tinc clar que vull guanyar aquesta Volta. Ens hem jugat la victòria a la baixada ja que era bastant perillosa i arriscant es podien obrir grans diferències. És una Volta molt dura, no tant per la dificultat muntanyosa sinó per la perillositat del recorregut, sobretot el de l’etapa de Cabecés, que vaig reconèixer fa pocs dies”. Les probabilitats perquè un altre català guanyi la "Volta" per primera vegada els últims 27 anys (1983, Pepe Recio, va ser el darrer a fer-ho) són grans.

Aquesta web utilitza cookies propies i de tercers per millorar la teva experiència de navegació.