Facebook
Twitter
última hora
Simon Yates (Michelton-Scott) guanya a Montjuïc i Alejandro Valverde (Movistar) s'emporta la seva tercera Volta a Catalunya
Notícia
23.03.2010
Mark Cavendish (Team HTC-Columbia) guanya la segona etapa, amb arribada a Banyoles

El corredor britànic Mark Cavendish, de l'equip HTC Columbia, ha aconseguit la seva primera victòria de la temporada guanyant a l'esprint la segona etapa de la "Volta", que s'ha disputat entre Salt i Banyoles, amb un recorregut de 182,6 quilòmetres. El líder, un dia més, és l'alemany Paul Voss (Milram).

La jornada d'avui ha estat marcada per la llarga escapada que han protagonitzat Jonathan Castroviejo, de l'Euskaltel-Euskadi, i Peter Stetina, del Garmin-Transitions. Aquests dos corredors han arribat a tenir un avantatge màxim de 9'25" respecte al grup principal a l'inici de l'ascensió a l'Alt dels Àngels. Dos corredors, Pedro Merino (Footon-Servetto) i Javier Ramírez (Andalusia-Cajasur) han saltat del grup intentant arribar al cap de carrera encara que sense èxit, sent neutralitzats a mitja etapa, en el moment en què el grup ha començat els moviments per part dels equips dels homes més ràpids.

La col·laboració entre l'equip HTC Columbia i el Milram ha provocat que les diferències s'hagin escurçat ràpidament. En el primer pas per Banyoles, eren 3 els minuts de renda.

En el segon pas per l'arribada s'ha reduït la diferència de tal manera, que a falta de 13 quilòmetres per a l'arribada, el pilot ha caçat als fugats. Finalment, en l'arribada massiva el més ràpid ha estat Cavendish.

Demà es disputa la tercera etapa, amb sortida de la Vall d'en Bas i final a la Seu d' Urgell, després d'un recorregut de 185,9 quilòmetres.

La valoració de Mark Cavendish (Team HTC-Columbia): "Ha estat una victòria d'equip "

Mark Cavendish ha declarat que "aquesta ha estat una victòria d'equip, han estat tots magnífics. Mancant 600 metres tenia fins a 6 companys davant meu col·laborant. Destaco l'actuació de Tony Martin i Saramotins, que en els últims 400 metres m'han deixat molt ben col·locat. Només faltava rematar l'etapa". D'altra banda, va comentar que "el recorregut ha estat una mica perillós, i hem hagut de fer un gran esforç per neutralitzar els escapats".

El pilot, al seu pas per Banyoles
Les autoritats de Salt, encapçalades per l'alcaldesa, Ilma. Sra. Iolanda Pineda, amb Rubèn Peris, a la sortida de l'etapa.

Aquesta web utilitza cookies propies i de tercers per millorar la teva experiència de navegació.