Facebook
Twitter
última hora
Simon Yates (Michelton-Scott) guanya a Montjuïc i Alejandro Valverde (Movistar) s'emporta la seva tercera Volta a Catalunya
Notícia
22.03.2017
Com més amunt, més feliços

Les etapes de muntanya, com la viscuda durant la tercera etapa de la Volta d'enguany, tenen un magnetisme especial. Aquesta atracció no és només per la possibilitat de veure una cursa animada, sigui pels atacs constants sigui per les estratègies de llarga volada sinó, simplement, per veure com s'espremen fins a l'extenuació els principals galls d'un galliner on són pocs els que afinen i molts els que es descanyoten. El ciclisme és un esport de gladiadors i el públic, els seguidors enfervorits, volen veure com es deixen la pell.

Potser, és per aquest motiu que els cims dels ports més durs o que en els vorals de les rampes més exigents sempre trobem aquella claca que s'abraona sobre uns pobres nois que en aquell moment prou feines tenen a mantenir l'alè. Potser, també, acudeixen a la crida de les muntanyes, una crida que quan se sent no es pot ignorar. A les alçades, en la frontera de terra i cel, és el lloc on els mortals poden veure com els ciclistes es baten en duel amb els seus límits físics abandonant el món terrenal per abraçar-se amb allò diví.

Potser, és per això que les muntanyes s'omplen de seguidors, perquè són conscients que per gaudir dels astres s'ha de pujar ben amunt. A les alçades el temps s'alenteix i la gravetat disminueix la velocitat del grapat d'escollits per competir en el ciclisme professional. Se'ls pot veure la suor regalimar pel rostre, es pot admirar la infreqüent freqüència de les pedalades i se'ls pot cridar i bramar a només mig metre d'uns ulls que no veuen res que la línia de meta.

Potser, s'apropen a gaudir la Volta per veure com els seus ídols afronten els ports i les rampes que ells van afrontar el diumenge posant, si cal, un peu a terra, encara que mai ho admetran, i posaran el millor dels seus somriure per fotografiar-se sota el senyal que indica el nom i l'alçada de la fita aconseguida.

Així són els enamorats d'aquest esport, el romanticisme d'anar en bicicleta és un verí que un cop s'inocula és molt complicat de trobar l'antídot. És per això que tant ens agraden les etapes de muntanya

Llegeix la crònica de la tercera etapa de la Volta 2017 amb final a la Molina  

 

Aquesta web utilitza cookies propies i de tercers per millorar la teva experiència de navegació.