Facebook
Twitter
última hora
Simon Yates (Michelton-Scott) guanya a Montjuïc i Alejandro Valverde (Movistar) s'emporta la seva tercera Volta a Catalunya
Notícia
21.03.2017
Una contrarellotge per canviar-ho tot

¿Com poden 42 quilòmetres d'una etapa de contrarellotge despertar més dubtes i temors que una etapa de 180 quilòmetres amb cinc ports de muntanya?

Ens pots sonar curiós i fins i tot contradictori que una recorregut curt, sense pendents sostingudes de pujada, i ¿Com poden 42 quilòmetres d'una etapa de contrarellotge despertar més dubtes i temors que una etapa de 180 quilòmetres amb cinc ports de muntanya?

Pot sonar curiós i fins i tot contradictori que un recorregut curt, sense pendents sostinguts de pujada, i sense la tensió que provoca controlar els 200 ciclistes d'un gran grup, pugui acabar amb diferències de temps tan significatives entre equips World Tour. De fet, una CRE pot acabar amb les aspiracions dels caps de files si aquest no compta amb un planter de companys especialistes a rodar en contra de l'electrònic.

En aquest sentit, ahir en la presentació d'equips vam aprofitar per copsar les sensacions amb els corredors sobre els objectius i perspectives que tenien per a aquesta Volta Catalunya. No és cap sorpresa que els equips i corredors que tenen com a objectiu la classificació general veuen en la contrarellotge per equips la pitjor amenaça pels seus interessos.

"La contrareloj por equipos será crucial", així de clar i contundent es va posicionar Alberto Contador (Trek Segafredo) en declaracions al diari Marca. Està de menys dubtar de la classe i l'experiència de Contador, però les seves declaracions reflecteixen les ombres del dubte sobre el potencial del teu equip quan has de combatre amb equips amb plantilles d'alt rendiment en contrarellotges com l'Sky, BMC o Movistar.

Seguint aquesta línia, Dani Navarro (Cofidis), treia importància a la primera etapa: els grans líders se la jugarien després de la CRE. Navarro, rialler, va prometre batalla després de la segona etapa, de ben segur, que els aficionats de les dues rodes estaran a l'expectativa de veure el castellà agitant la cursa.

L'inefable rol que se'ls atribueix als gregaris i la tensió que suporten de sentir-se responsables de les possibilitats del líder i de l'equip, els acaben sometent a la pressió; acabar el dia amb la responsabilitat de no haver pogut ajudar al seu líder, i en definitiva per a tot allò pel qual rep un sou, passa factura en l'estat de forma dels mateixos i de la tendència competitiva de tot l'equip.

Crònica de la segona etapa de la Volta Catalunya  

 

 

 

Aquesta web utilitza cookies propies i de tercers per millorar la teva experiència de navegació.