Facebook
Twitter
última hora
Simon Yates (Michelton-Scott) guanya a Montjuïc i Alejandro Valverde (Movistar) s'emporta la seva tercera Volta a Catalunya
Notícia
20.03.2017
Soul Brasil, els carioques llueixen en el seu debut


El ciclisme ha esdevingut, com tants altres esports, un espectacle televisiu i mediàtic de primer ordre. La cobertura televisiva de les voltes del calendari UCI Pro Tour ha convertit el ciclisme en un aparador llaminer per a iniciatives que neixen lluny del vell continent. Els països emergents han trobat en el ciclisme una plataforma per posar en relleu la seva nova predominança econòmica.

Enguany, la Volta compta amb ciclistes de 36 nacionalitats diferents, fent de la prova ciclista una autèntica torre de Babel. Però, potser la dada més interessant són les múltiples procedències dels equips professionals. Fa una dècada la gran majoria d'equips procedien del centre i el sud d'Europa, regions on el ciclisme desperta passions pel gran nombre de practicants. En canvi, en l'actualitat podem trobar dins el pilot internacional equips de terres i països molt variats, exòtics fins i tot, Bahrain (Bahrain-Merida), República sud africana (Dimension Data), Brasil (Soul Brasil), Emirats Àrabs (UAE Team Emirates) i el ja veterà Astana de Kazakhstan han aportat a la coneguda com serp multicolor nous aires i nous mercats.

Un d'aquests equips i el que probablement desperti més simpaties pel seu origen és el Soul Brasil, establert a la ciutat de Sao José dos Campos a la província de Sao Paulo. Tanmateix, quan ens anomenen o evoquen el nom del Brasil el nostre imaginari ens recorda el caràcter alegre i extrovertit que sembla envoltar als carioques. I ens sembla d'allò més exòtic imaginar com competeixen sobre dues rodes. Res més lluny de la realitat, el projecte de Brasil Pro-Cycling ha aconseguit portar a la categoria Continental un grup majoritari de corredors brasilers.

De fet, l'actual campió del Brasil és Flavio Cardoso, cap de files de l'equip a la Volta Catalunya. Cardoso llueix una cridanera cabellera rasta i el seu color de pell torrat sembla ser la viva imatge estereotipada que tenim dels seus compatriotes. Flavio ens ha atès durant la presentació d'equips de la Volta i s'ha mostrat entusiasta quan ens explicava el projecte d'equip i de país que suposa el Soul Brasil. L'equip ha assolit la categoria Continental des del 2016 i darrere d'aquest equip es canalitzen esforços per portar el nom del Brasil i dels seus ciclistes a la màxima competició sobre dues rodes. Poder competir a Europa és per a ells un aprenentatge de luxe on poden aprendre de com competir més i millor. En el conjunt de Sao Paulo milita el català Jordi Simon. El de Navàs, que vam entrevistar per Facebook Live el passat diumenge, és un dels tres catalans que disputen la Volta d'enguany.

Avui, el Soul Brasil no ha pogut començar millor aquesta edició de la Volta Catalunya, dos dels seus corredors, Murilo Affonso i Magno Nazaret, han estat dins l'escapada del dia i han presentat batalla al pas pels ports de muntanya i els sprints intermedis. Tant d'esforç ha tingut premi, i Murilo Affonso ha acabat el dia doblement líder: el jersei de la muntanya i el jersei dels sprints intermedis. De ben segur que Affonso i el seu equip no havien imaginat un debut tan exitós a la prova catalana.

Aquesta web utilitza cookies propies i de tercers per millorar la teva experiència de navegació.