Sant Cugat s'estrena com a final d'etapa de la "Volta"

3 de juliol 2018 - 13:36

Serà el segon any consecutiu que la població del Vallès veurà en directe el pilot de la ronda catalana

Després d'acollir una sortida d'etapa de la Volta Ciclista a Catalunya en la darrera edició de la cursa, Sant Cugat del Vallès podrà veure per primer cop en la centenària història de la ronda catalana una arribada de la "Volta", en la seva 99a edició que tindrà lloc del 25 al 31 de març de 2019.

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i l'organització de la Volta Ciclista a Catalunya han arribat a un acord per tal de que la "Volta" finalitzi una de les etapes de la propera edició, que ja està agafant forma per oferir un magnífic espectacle amb els millors equips i ciclistes del món.

Sant Cugat va ser l'escenari de la sortida de la tercera etapa de la "Volta" 2018, que va finalitzar a Camprodon amb el triomf del belga Thomas de Gendt, i aquest proper any 2019 el municipi ha apostat per protagonitzar una arribada.

D'aquesta manera, la ciutat del Vallès i els seus ciutadans podran viure de primera mà l'emocionant final d'etapa de la "Volta", la tercera prova per etapes més antiga del món després del Tour de França i el Giro d'Itàlia.

La Volta Ciclista a Catalunya ja havia tingut relació prèviament amb Sant Cugat, ja que l'any 2009 i 2010 va realitzar dues sortides al Centre d'Alt Rendiment de la ciutat, amb finals d'etapa al Circuit de Catalunya a Montmeló.

"Estem molt satisfets", ha remarcat l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, "d'acollir per segon any consecutiu una etapa de la Volta Ciclista a Sant Cugat. Nosaltres som una ciutat on es viu molt l'esport -enguany, per exemple, hem estat designats Ciutat Europea de l'Esport- i per això estic convençuda que el pas per Sant Cugat serà un èxit de públic".

"Any rere any la "Volta" segueix creixent en tots els aspectes, i prova d'això és l'aposta de municipis com Sant Cugat per acollir un final d'etapa de la cursa. Estem segurs que serà tot un èxit de públic i d'impacte mediàtic per a la ciutat. Els millors ciclistes del món es deixaran veure per Sant Cugat", ha manifestat Rubèn Peris, president de la Volta Ciclista a Catalunya.

L'evolució de la "Volta" en els darrers anys ha estat constant, i en la última edició va tenir la repercussió mediàtica televisiva més àmplia de la seva història, amb 30 difusors internacionals que donen cobertura a un total de 190 països. A més, a nivell estatal va tenir un impacte econòmic en mitjans de comunicació superior als 20 milions d'euros, segons l'agència Kantarmedia.

La 99a edició de la "Volta" es disputarà del 25 al 31 de març de 2019, englobada dins del calendari UCI World Tour, la màxima divisió del ciclisme mundial.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya