La Molina i Vallter 2000, finals d'alta muntanya de la "Volta" 2019

5 de juliol 2018 - 13:59

© Namuss Films

Les estacions de muntanya propietat de FGC tornaran a ser claus per a la classificació general

Les estacions d'esquí de La Molina, ubicada a Alp, i de Vallter 2000, al municipi de Setcases, seran els dos finals d'alta muntanya de la 99a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que tindrà lloc del 25 al 31 de març de 2019. Els millors ciclistes del món es jugaran bona part de les seves opcions en aquests dos ports que ja formen part de la història recent de la centenària cursa catalana.

La "Volta" i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han renovat la seva col·laboració i per segon any consecutiu el recorregut de la cursa tindrà dos finals en alt a La Molina i Vallter 2000, tot i que en aquesta darrera edició de 2018 no es va poder arribar finalment a l'estació ubicada al municipi de Setcases per les condicions meteorològiques adverses i es va reorganitzar la meta a Camprodon.

D'aquesta manera, la "Volta" 2019 visitarà dos ports de muntanya de gran exigència i que posaran a prova les forces de les grans estrelles del ciclisme, que any rere any formen part del pilot que participa a la Volta Ciclista a Catalunya, prova del calendari UCI World Tour.

La Volta ha arribat en les darreres cinc edicions a l'estació d'esquí de La Molina, sempre amb victòries de primeres espases: El vigent guanyador de la cursa Alejandro Valverde, per partida doble (2018 i 2017), l'irlandès Dan Martin (2016), l'estatunidenc Tejay Van Garderen (2015) i el català Joaquim "Purito" Rodríguez (2014) han estat els darrers vencedors.

Per la seva banda, Vallter 2000 va ser escenari de l'arribada de la "Volta" l'any 2013, amb triomf del colombià Nairo Quintana i l'any 2014, amb victòria de Van Garderen, l'únic ciclista que s'ha imposat en els dos alts. També s'hi va arribar l'any 1992, quan el suïs Tony Rominger va aconseguir el triomf, i per primer cop l'any 1986, amb Juan Fernández com a vencedor.

Vallter 2000 és un port de 12km amb un pendent mitjà del 7% i amb rampes màximes de fins els 15% , a 2155 metres sobre el nivell del mar, i per tant serà la cima més alta de la 99a edició de la "Volta".

"Ens fa molta il·lusió i estem molt orgullosos de participar en l'organització d'aquesta prova, que és la més internacional que es fa en aquest país. Esperem amb expectació la celebració d'aquesta cursa centenària. FGC sempre estarà al costat dels esdeveniments importants per al país i per a l'esport", ha comentat Enric Ticó, president de FGC.

"És un plaer poder tornar a treballar amb les estacions d'esquí de la FGC, tant a nivell organitzatiu com de recorregut. Són dos ports de muntanya exigents, i així ho demostra els noms dels darrers vencedors. A La Molina i a Vallter 2000 es viurà un magnífic espectacle, que es podrà veure fins a 190 països del món gràcies a la dimensió mediàtica de la cursa", ha afirmat Rubèn Peris, director general de la "Volta".

Fotografia: Alejandro Valverde, guanyador a La Molina, a la "Volta" 2018.

Segueix-nos

Rebre informacions exclusives de la Volta a Catalunya